Въпроси и отговори – Vinoar

Нашите вина

Информация за продуктите

Вино ли е всъщност вашата напитка или плодов сок?

Да, без никакво съмнение това е вино! Просто е направено от вишни, малини, арония или други плодове като: праскови, грозде, къпини, боровинки, диня, сливи, круши, бъз или ананас. Или… всяко друго нещо, което расте на дърво или на храст и е хубаво, сочно и изпълнено с изкушаващи сетивата аромати. Вкусовите качества на продуктите ни са абсолютно същите, както на виното направено само от грозде.

Какъв е вкусът на плодовите вина?

От първата глътка ще усетите аромата и вкуса на плода, който сме използвали, както и специфичния вкус на класическото виното. Но има много повече: тънкостите в процеса на ферментацията и майсторството на винопроизводителя. Ако обичате малини, вероятността да харесате точно малиновото ни вино е много голяма. Във всяка бутилка ще усетите типичния вкус на своя любим плод, съчетан с новото усещане от ферментацията.

От какъв плод можете да направите вино?

Вино може да се прави от „местни“, както и от много екзотични плодове. Винари на Хаваите например, правят вино от местните ананаси. Във Флорида има винарни, които правят вино от лайм. Една винарска изба в Северна Дакота събира плодове на дива арония, която расте в прерията и прави вино от нея. Вина като тези се намират трудно, но те съществуват!

Защо на задните етикети на VINOAR пише „Ароматизирана напитка на винена основа“, а не „Плодово вино“?

Защото закона за виното и спиртните напитки на Република България, гласи че ако при производството на плодово вино се използва над 50% грозде, тогава полученият продукт е Ароматизирана напитка на винена основа.

Какво представляват сулфитите и има ли сулфити във вашите вина?

Да, вината ни съдържат сулфити. Това са химически съединения, които съдържат сулфитен йон. Те често се използват за консерванти при производство на вина, сушени плодове, сушени картофени продукти, бира, газирани напитки и др. Тяхната цел е да предотвратят повреждането и окислението на продуктите. Те са естествена съставка в почти всички вина. Повече по темата можете да прочетете втази статия.

Начини за доставка

Доставка

Плащането на Заявката може да се осъществи по три различни начина в зависимост от жаланието на Клиента както следва:
– „По банков път“ по сметка на Търговеца
–  Плащане на място
-„С наложен платеж”, което представлява плащане в брой в момента на доставката;

Крайната сума за плащане се променя в зависимост от избрания от Клиента начин на плащане и в зависимост от допълнителни услуги заявени от Клиента, като във всички случаи крайната сума за плащане е предварително одобрена и потвърдена от Клиента.
Цената на всяка поръчана от Клиента стока и/или услуга е предварително обявена в електронния магазин и Търговецът си запазва правото да прави промени в ценовата си политика, които промени по никакъв начин не могат да се отразяват на стоки и/или услуги, които са вече поръчани от страна на Клиента и потвърдени от страна на Търговеца.
В случаите на замяна на стоки всички двупосочни административни такси и двупосоч-ните транспортни разходи за осъществяване на замяната са за сметка на Клиента, освен в случаите, в които замяната се налага по вина на електронния магазин. В случай, че Kлиентът желае да замени или да върне продукт, това може да стане само след надлеж-но известяване на Търговеца.

Начини на плащане

Плащане

Доставката на нашите артикули в страната се извършва от куриерски фирми Еконт,Спиди , Intime
Доставката се изчислява на база на следната информация: тегло, куриерска фирма, дали доставката до адрес или офис на куриера. Доставката не е включена в цената!!

Доставяме до всяка точка на България, без значение дали е дом или офис.

КЪМ СУМАТА НА ПОРЪЧКАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНА ЦЕНА ЗА ДОСТАВКА. ТЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗЧИСЛЕНА ОТ КУРИЕРСКАТА ФИРМА И ЩЕ СЕ ДЪЛЖИ ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ. ПРИ ПОРЪЧКА НАД 1 КАШОН /6 бутилки/ ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА.

Артикулите заявени чрез сайта www.vinoar.bg сe доставят в срок от 1 (един) работен ден след потвърждение на поръчката.
Потвърждение на поръчката при онлайн плащане се осъществява в рамките на деня.
При превод по банков път до 24 часа след получаване на превода.
При поръчка с наложен платеж – в рамките на деня след потвърждение по телефона или на имейл.
Важно!
Всяка ваша поръчка е застрахована и в случай на счупване или увреждане на пратката, трябва да го констатирате при получаването от куриера, като го отразите на придружаващия документ. Молим да ни уведомите с мейл bright.colours@abv.bg , за да Ви изпратим отново счупените или повредени артикули.
Телефони за контакти: 0896 60 45 22, 0894 380 390
Екипът на vinoar.bg ви желае приятно пазаруване!